New courses on 'System Testing'

14-08-2012

High Tech Training CentreMet ingang van deze maand brengt The High Tech Institute alle trainingen op de markt van het High Tech Training Centre. Dit centrum leidt testengineers op voor hightech systemen met als doel om systeemtests gestructureerd te laten verlopen, de kwaliteit te verbeteren en de doorlooptijd te verkorten.


‘Verder vinden wij het belangrijk dat het management weet wat voor risico’s het loopt, als systemen aan klanten worden geleverd’, zegt Harry van Engelen, directeur en oprichter van het High Tech Training Centre.


Het High Tech Training Centre leidt geen softwaretestengineers op, maar systeemtestengineers die na hun opleiding in staat zijn om de invloed te testen die software op een systeem uitoefent. Toen Harry van Engelen er vijf jaar geleden achter kwam dat een opleidingscentrum voor systeemtesters niet of nauwelijks was te vinden, besloot hij deze trainingen zelf te gaan geven. Inmiddels traint het High Tech Training Centre al jarenlang testingenieurs van onder meer Yacht Competence Center, Assembléon, ASML, Philips Healthcare, Océ, Philips Innovation Services, Fei, Daf en NTS.


Het High Tech Training Centre werkt met docenten die uitgebreide praktijkervaring hebben en die gewend zijn om in een omgeving te werken die is gecertificeerd met TMM level 3 in systeemtests. Een van de docenten is Jacco van de Laar, momenteel ingeleend van het Yacht Competence Center en voorheen werkzaam als testarchitect bij Philips en Assembléon.


Op dit moment kunnen geïnteresseerden via The High Tech Institute op twee testtrainingen inschrijven, System Test Engineer Level 1 (voor de beginnende systeemtesters) en System Test Engineer Level 2 (voor de wat meer ervaren systeemtester). In het najaar wordt het curriculum uitgebreid.

← Back