Succesful renowned training

13-08-2012

Dynamics and modellingThe High Tech Institute heeft onlangs de cursus ‘Dynamics & modelling’ van het voormalige Philips CTT (Center for Technical Training) met succes nieuw leven ingeblazen. De training is geactualiseerd en aangevuld met nieuwe thema’s door de oorspronkelijke initiatiefnemers Jan van Eijk en Adrian Rankers.


‘Dynamics & modelling’ richt zich op mechatronicaontwikkelaars die betrokken zijn bij de ontwikkeling, het testen of troubleshooten van geregelde bewegingsmodules waarbij dynamica belangrijk is. Zwaartepunten van de cursus zijn de impact van dynamica op de servostabiliteit en prestaties van geregelde bewegingsmodules, en de industriële inzet van modellering als onderdeel van het productcreatieproces. Het accent ligt op risicoreductie en de vroegtijdige onderkenning van concepten met weinig slaagkans.

 

De cursus werd ruim vijftien jaar geleden als interne training opgezet door Adrian Rankers, gebaseerd op zijn ervaringen met dynamic/control-vraagstukken voor optical drives en wafersteppers, en op verzoek van Jan van Eijk, destijds afdelingsleider bij Philips CFT Mechatronica. Later is deze training door toenmalige CFT-collega’s verder uitgebouwd tot een reguliere cursus.


De eerste editie van de vernieuwde driedaagse training werd gehouden van 31 oktober tot 2 november 2011. Gezien de positieve feedback van de tien cursisten was deze cursus een schot in de roos.

 

Een volgende edite staat gepland op 3, 4 en 5 december 2012.

← Back