Summer school 2012

18-09-2012

Summer School Opto-MechatronicsLaaiend enthousiast waren de engineers die afgelopen juni de Summer school Opto-mechatronics hebben gevolgd. ‘De cursus beslaat een zeer breed spectrum, zodat ik nu zaken vanuit een ander perspectief kan bekijken en daardoor mijn designs kan verbeteren’, oordeelde een van de deelnemers. Andere cursisten vonden dat ze meer en diepgaandere kennis hadden opgedaan, en dat er een goede balans was tussen de verschillende technische disciplines. Kortom, ‘een aanrader’.

 

De Summer school is opgezet door DSPE (Dutch Society for Precision Engineering) in nauwe samenwerking met TNO en wordt georganiseerd door The High Tech Institute. Het docententeam bestaat uit specialisten van TNO, Philips, Fugro, ASML, Eso, The High Tech Institute, TU Delft en TU Eindhoven.


De hightechcursus over optica en mechatronica is bedoeld voor precisie-ingenieurs op academisch niveau die meer willen weten over het ontwerpen van complete optomechatronische systemen. Deelnemers leren van en doen ervaring op met topdesigners. De cursus duurt vijf dagen, met iedere dag een centraal onderwerp: systeem engineering, optica design, control design, optomechanisch design en actuation, sensing & dynamics.

 

Naast het technisch inhoudelijke deel van de cursus worden er sociale activiteiten georganiseerd om contact met (internationale) cursusgenoten van gerenommeerde bedrijven uit Nederland maar ook onder meer Denemarken, Duitsland, Noord-Amerika en Saoedi-Arabië te stimuleren.


De komende Summer school Opto-mechatronics start op 24 juni 2013.

← Back