Unique training course

13-08-2012

Machine vision for mechatronic systemsHet integrale karakter en de ruime aandacht voor de integratie van machine vision in mechatronische systemen, die aspecten maken de training ‘Machine vision for mechatronic systems’ uniek. Docenten Jef Horijon (Assembléon) en Harry Broers (Philips) zijn topexperts in het vak. Ze combineren theoretische inzichten met industriële praktijkervaring en dragen hun kennis met veel enthousiasme over. De cursisten van de eerste editie uit begin 2011 waren vol lof; zij waardeerden de training gemiddeld met een 8,8.


De tweedaagse training is speciaal opgezet voor mechatronicaontwikkelaars, systeemengineers en -architecten die werken aan de multidisciplinaire ontwikkeling van nauwkeurige bewegingsmodules en positioneringsystemen. De cursus richt zich op het gebruik van machine vision voor het bepalen van geometrische eigenschappen van componenten en het verhogen van de nauwkeurigheid, robuustheid en snelheid van mechatronicasystemen.


De deelnemers verwerven theoretische en praktische kennis van beeldvorming: sensoren, optiek, verlichting en licht/objectinteractie. Ook beeldverwerking komt aan bod, waaronder technieken voor objectlokalisatie en geometrische metingen. De integratie van machine vision in een totaal systeem wordt ruimschoots behandeld: budgettering, verwerkingssnelheden, dataspeed, verschillende bussystemen. Tot slot worden er applicaties besproken, van een eenvoudige optische muis tot geavanceerde SMD-pak-en-plaatsmachines en 3D-meetsystemen. Over architectuurkeuzes en oplossingen kan volop worden gediscussieerd. Cursisten zijn na afloop in staat om zelfstandig een goede keuze te maken voor een type machine vision-systeem en kunnen de implicaties op systeemniveau inschatten.


De volgende editie van deze cursus staat gepland op 27 en 28 september 2012.

← Back