Training soft skills

Technici in de hightech industrie blinken uit in het bedenken en ontwikkelen van high-end machines en producten. Ze hebben er lol in technische problemen op te lossen. Als die problemen zeer complex zijn en technici moeten die problemen met de hele R&D-afdeling te lijf, dan is een goede samenwerking onontbeerlijk. Een training soft skills is dan een goede start, want elke technicus heeft baat bij betere communicatie.

De ontwikkeling van complexe systemen slaagt alleen als technische collega’s goed met elkaar samenwerken: als ze duidelijk zijn tegen elkaar, maar toch respectvol met elkaar omgaan en zorgen dat hun team en manager op de hoogte zijn van hindernissen of pijnpunten.

Ook op een wat hoger niveau, voor technisch managers en andere leidinggevenden, is een training soft skills essentieel. Zij moeten vaak goed overweg kunnen met klanten en andere stakeholders. Niet voor niets investeren hightech bedrijven steeds meer in een training soft skills.

 

Trainingen soft skills zijn zeer praktisch

De trainingen soft skills van High Tech Institute zijn gericht op zaken waar specifiek technici tegenop lopen als het om communicatie of samenwerking gaat. De trainingen soft skills focussen op vaardigheden waarin ze van nature meestal wat minder interesse hebben of waarin ze minder vaardig zijn.

Het goede nieuws is dat iedereen technical leadership vaardigheden kan leren en zijn communicatie op een hoger niveau kan brengen.

De trainingen soft skills bestaan hoofdzakelijk uit praktische oefeningen. Deelnemers gaan gericht aan de slag met situaties die zich ook in de hightech ontwikkelpraktijk voordoen, zoals presenteren, feedback geven, beïnvloeden en onderhandelen. Op die manier dragen trainingen soft skills direct bij aan de slagvaardigheid van technische teams en de ontwikkeling als geheel.

 

Soft skills training op elk niveau

High Tech Institute biedt vrijwel op elk niveau en voor elke functie een soft skills training. De trainingen Effective communication for engineers en Effective communication for technical professionals vormen een voor iedere technicus essentiële eerste stap. Voor meer ervaren technici is er de soft skills training Leadership skills for architects and other technical leaders.

High Tech Institute biedt daarnaast een soft skills training op elk van de specifieke vaardigheden time management, presentatievaardigheden, omgaan met autisme in teams en consultative selling. Om internationale kenniswerkers snel kennis te laten maken met de typische kenmerken van de Nederlandse cultuur in hightechomgevingen is er de training How to be successful in the Dutch High Tech work culture.