Advanced design training

Ben je op zoek naar een advanced design training? De basis van een goed systeemontwerp begint bij een goed mechanisch design. Als dat ontwerp van alle kanten klopt kunnen collega’s van elektronica en software een systeem veel makkelijker perfectioneren en er de uiterste prestaties uit te halen.

Zeker in de hightech industrie vormt advanced mechanisch design een fundamentele discipline. Advanced design kent echt zeer veel aspecten. De trainingen bij High Tech Institute dekken daarom verschillende deelgebieden af, zoals construeren in vacuüm en schokbestendig ontwerpen. Alle trainingen hebben echter als doel om deelnemers op een praktische manier te leren om de uiterste precisie en prestaties uit hun systemen te halen.

Voor trainingen van andere technische disciplines kun je doorklikken naar de betreffende overzichtspagina’s van elektronica, mechatronica, optica, software en systemen.

 

Advanced design trainingen voor precisie engineering

Een van de meest gerenommeerde cursussen in hightech Nederland is de mechatronica/mechanica training met de naam Design principles for precision engineering. De basis van deze training werd gelegd door de vermaarde hoogleraar Wim van der Hoek. Deze training is helemaal aangepast aan de eisen van deze tijd, met aandacht voor demping en geavanceerde elastische elementen, ook wel flexure mechanismes genoemd.

 

Training advanced design

De training advanced design behandelt ook aspecten als energiecompensatie, toepassing van balansmassa’s en zwaartekracht-compensatie-technieken (denk aan de keukenkastjes die je verticaal open en dicht kunt doen en in iedere stand blijven staan, terwijl ze makkelijk omhoog en omlaag bewegen).

Omdat mechanische onderdelen vaak in relatie staan tot hoge eisen in precisie (nanometers en kleiner) en hoge prestaties (zeer snelle bewegingen) staat deze training ook binnen een mechatronische context.

 

Training focust op belangrijke trends

De mechatronica/mechanica training Basics & design principles for ultra-clean vacuüm speelt in op de trend dat constructies in de hightech vaak moeten voldoen aan hoge vacuümeisen. Deze vacuumtraining is bij uitstek geschikt voor constructeurs die werken aan systemen voor geavanceerde lithografie, satellieten, elektronenmicroscopie of aan machines waarin bewerkingen onder lage druk of vacuum worden gedaan.

Een ander voorbeeld van een training op een focusgebied is de training Design principles for shock proof design of de training Machine vision for mechatronic systems.