Advanced mechanics training

Op zoek naar een advanced mechanics training? De basis van een goed systeemontwerp begint bij een goed mechanisch design. Als dat van alle kanten klopt hebben collega’s van elektronica en software het veel makkelijker om een systeem te perfectioneren en er de uiterste prestaties uit te halen.

Zeker in de hightech industrie vormt advanced mechanisch design een fundamentele discipline. Advanced design kent echt zeer veel aspecten. De advanced mechanics trainingen bij High Tech Institute dekken daarom verschillende deelgebieden af, zoals schokbestendig ontwerpen, vision en construeren in vacuüm. Alle advanced mechanics trainingen hebben echter als doel om deelnemers op een praktische manier te leren om uiterste precisie en prestaties met hun systemen te behalen.

 

Advanced mechanics trainingen voor precisie

Een van de meest gerenommeerde cursussen in hightech Nederland is de training advanced mechanics met de naam Design principles for precision engineering. De basis van deze training werd gelegd door de vermaarde hoogleraar Wim van der Hoek. Bij High Tech Institute is deze training advanced mechanics helemaal aangepast aan de eisen van deze tijd, met meer aandacht voor demping en geavanceerde elastische elementen, ook wel flexure mechanismes genoemd.

 

Training advanced mechanics

De training behandelt ook aspecten als energiecompensatie, toepassing van balansmassa’s en zwaartekracht-compensatie-technieken (denk aan de keukenkastjes die je verticaal open en dicht kunt doen en in iedere stand blijven staan, terwijl ze makkelijk omhoog en omlaag bewegen).

Omdat mechanische onderdelen vaak in relatie staan tot hoge eisen in precisie en hoge prestaties (zeer snelle bewegingen) staat deze training advanced mechanics ook binnen een mechatronische context.

 

Andere trainingen met specifieke focus

Binnen de mechanica trainingen is Basics & design principles for ultra-clean vacuüm is een voorbeeld van een cursus die inspeelt op het toenemend gebruik van vacuüm in instrumenten en machines. Dit stelt speciale eisen aan mechanische en mechatronische constructies. De vacuumtraining richt zich bij uitstek geschikt op constructeurs die werken aan satellieten, systemen voor geavanceerde lithografie en elektronenmicroscopie of andere machines waarin bewerkingen onder zeer lage druk of vacuüm worden gedaan. Een ander voorbeeld binnen het portfolio mechanica trainingen is Design principles for shock proof design.