Cursus software engineering

Ook al ben je dan geen software ingenieur, dan kun je via High Tech Institute toch prima een cursus software engineering volgen. Bovendien is het ook gewoon verstandig een dergelijke cursus software engineering te volgen, zeker voor teams die willen groeien en die beter willen worden. Zeker in de High Tech Industrie kennen veel projecten een multidisciplinair karakter immers. Dat houdt in dat mensen uit verschillende disciplines nauw moeten samenwerken om zo samen steeds tot de beste oplossingen te komen.

Cursussen software engineering

Als er sprake is van multidisciplinair teamwork, dan houdt dit concreet in dat iedereen precies voldoende begrijpt van de werkzaamheden die de ander uitvoert. Ingenieurs hebben niet zelden moeite de abstracte wereld van software te begrijpen. Gelijktijdig groeit de software die gebruikt wordt in de meer complexe systemen ook snel. Cursussen software engineering richten zich in eerste instantie op machinebesturing. Dit is de situatie wanneer software verantwoordelijk wordt voor het gedrag van de machine en zo meteen ook het systeem in werking zet. Aan bod komen onderwerpen als embedded en real time software, zoals ook foutafhandeling een onderwerp van de cursus zal zijn.

Software engineering cursus

De software engineering cursus die door het High Tech Institute aangeboden wordt biedt ook onderwerpen als de verschillen tussen programmeren en software engineering, de implementatie van software en de levenscyclus van de software. Deelnemers aan de buitengewoon interessante en leerzame cursus software engineering krijgen een globaal begrip van software engineering, iets dat doorgaans een veel betere samenwerking oplevert op de werkvloer. De cursussen die ingaan op systeem engineering zijn er al in varianten van twee keer drie uur en ze bevatten veel oefeningen om zo enige feeling te krijgen met de wereld van software engineering.