Engineer training program

Het High Tech Institute levert maatwerk en dus ook een speciaal engineer training program. Je bent immers nooit uitgeleerd zoals wij als mensen ook steeds in staat blijven om bij te leren. Onderdeel van het engineer training program is de training die luistert naar de titel Effective Communication for Engineers, Misschien nog wel meer dan vakinhoudelijke kennis is communicatie namelijk ontzettend belangrijk.

Engineer training programma

De inhoud van het werk van een engineer is complex en dus is duidelijke communicatie dat vaak ook. Bewezen is dat een omgeving waarin open gecommuniceerd wordt en eerlijke feedback gegeven wordt een omgeving is waar heel veel werk verzet kan worden. In het engineer training programma word je bijgebracht op welke manier ook jij een heldere communicatie en samenwerking kunt bewerkstelligen. Elke engineer oefent gedurende dit engineer training program die vaardigheden die essentieel zijn om een effectieve communicatie te realiseren. Dt programma voor engineers is overigens prima online te volgen.

Overtuig gemengde groepen met weerstand

Het is ook als engineer belangrijk steeds voor een duidelijke communicatie en voor wederzijds begrip te zorgen. Je leert bovendien om ook gemengde groepen met weerstand te overtuigen en je leert bovendien alles over de psychologie achter zowel je eigen gedrag als het gedrag van anderen. Je werkt gedurende dit engineer trainings program in een virtueel klaslokaal en gebruikt e-learning opdrachten. Er is bewust gekozen voor groepen met een beperkte omvang. Na deelname aan dit speciale programma voor engineers ga je bepaalde communicatie herkennen en word je geleerd hoe je er het best mee om kunt gaan. Het werk van een engineer is complex, communicatie is dat ook. Door het volgen van deze training leer je beter en gemakkelijker communiceren. En dat is echt het halve werk en zal in alle gevallen zorgen voor een veel productievere werkomgeving.