Engineer training program

Het engineer training program van High Tech Institute bestrijkt een groot aantal thema’s en vakgebieden en biedt onmisbare kennis en vaardigheden voor de hightech industrie.

Ons engineering training program is speciaal ontwikkeld voor technici en biedt hen trainingen op alle niveau’s. Het engineering training program bevat zowel trainingen gericht op kennisverdieping als op kennisverbreding. Hiermee besteden we aandacht aan wat ook wel bekend staat als de ‘T-shaped professional’. Dit is een technisch expert die goed is in zijn vak, maar daarnaast voldoende weet van andere disciplines om effectief met deze collega’s samen te werken. Is iemand goed in twee disciplines en is hij of zij ook breed opgeleid, dan spreken we ook wel over de π-shaped professional.

 

Engineer training programma voor T- en π-shaped professional

In alle cursussen van ons engineer training programma wordt behalve aan de specialisatie aandacht besteedt aan de vorming van de T- en π-shaped professional. Daarbij bevatten de trainingen op het gebied van elektronica, data sciences, mechatronica, optica en software iets meer verdieping, terwijl de aandacht bij de delen van het engineer training programma voor systemen, leiderschap en soft skills meer ligt op verbreding.

 

Engineer training programma verbetert complexe systeemontwikkeling

Om de technicus in de hightech slagvaardiger te maken op de gebieden leiderschap en communicatie is er een speciaal engineer training programma op de gebieden leiderschap en soft skills. Doel daarvan is professionals te leren hoe ze effectiever kunnen samenwerken en kunnen groeien in leidinggevende rollen. Alles gericht op vaardigheden om de ontwikkeling van complexe systemen bij hightech organisaties op een hoger niveau te brengen.

 

Doelen engineer training program

Samenvattend streeft ons engineer training program de volgende doelen na:

  • Kennis bijspijkeren en verdiepen op technische vakgebieden zoals elektronica, data sciences, mechatronica, optica en software;
  • Verbreding van de technische professional zodat hij/zij effectiever kan samenwerken met technici in andere disciplines;
  • Leiderschap- en communicatievaardigheden verhogen om de samenwerking en slagkracht van ontwikkelteams te verbeteren.

Daarmee heeft het engineer training program van High Tech Institute alles in huis om research- en ontwikkelorganisaties op topniveau te brengen.