Training mechanical engineering

De basis van een goed systeemontwerp begint bij een goed mechanisch design. Als dat van alle kanten klopt hebben collega’s van elektronica en software het veel makkelijker om een systeem te perfectioneren en er de uiterste prestaties uit te halen.

Zeker in de hightech industrie vormt mechanical engineering een fundamentele discipline. Mechanical engineering kent echt zeer veel aspecten. De trainingen mechanical engineering bij High Tech Institute dekken daarom verschillende deelgebieden af. Alle trainingen mechanical engineering hebben echter als doel om deelnemers op een praktische manier te leren om uiterste precisie en prestaties met hun systemen te behalen.

 

Trainingen mechanical engineering voor precisie engineering

Een van de meest gerenommeerde cursussen vormt de training mechanical engineering met de naam Design principles for precision engineering. De basis van deze populaire training werd gelegd door de vermaarde hoogleraar Wim van der Hoek. Bij High Tech Institute is deze training mechanical engineering helemaal aangepast aan de eisen van deze tijd, met meer aandacht voor demping en geavanceerde elastische elementen, ook wel flexure mechanismes genoemd.

De training mechanical engineering behandelt ook aspecten als energiecompensatie, toepassing van balansmassa’s en zwaartekracht-compensatie-technieken (denk aan de keukenkastjes die je verticaal open en dicht kunt doen en in iedere stand blijven staan, terwijl ze makkelijk omhoog en omlaag bewegen).

Omdat mechanische onderdelen vaak in relatie staan tot hoge eisen in precisie en hoge prestaties (zeer snelle bewegingen) staat deze training mechanical engineering ook binnen een mechatronische context.

 

Mechanical engineering training focust op belangrijke trends

De mechanical engineering training Basics & design principles for ultra-clean vacuüm is een voorbeeld van een cursus die inspeelt op de trends in de hightech industrie. In dit geval gaat het om de speciale eisen waaraan mechanische constructies moeten voldoen in een vacuümomgeving. Deze mechanical engineering training is bij uitstek geschikt voor constructeurs die werken aan systemen voor geavanceerde lithografie, elektronenmicroscopie of aan machines waarin bewerkingen onder lage druk of vacuum worden gedaan. Een ander voorbeeld is de mechanical engineering training Design principles for shock proof design.