Training system engineering

De trainingen system engineering zijn de meest populaire trainingen in de stal van High Tech Institute. Jaarlijks organiseren we 4 tot 5 trainingen system engineering van de variant Sysarch waarvoor je je individueel kunt inschrijven, enkele in Eindhoven en daarnaast in Delft en Zwolle. Sinds kort organiseren we voor het eerst een editie in België (Leuven). Enkele jaren geleden vroeg de Technische Universiteit Eindhoven aan High Tech Institute om trainingen system engineering te ontwikkelen voor zijn PDeng-studenten. Deze draaien inmiddels onder de naam ‘Systems Thinking’.

Daarnaast organiseren we per jaar vier tot vijf trainingen system engineering bij klanten in-huis, het merendeel internationaal. Het totale aantal deelnemers aan deze trainingen system engineering is gestegen van dertig in 2011 tot een kleine tweehonderd in 2019.

 

Trainingen system engineering met nadruk op system architecting

System architecting (Sysarch) is een training system engineering waarvoor zich jaarlijks het grootste aantal deelnemers inschrijft. Deze training werd ontwikkeld door Gerrit Muller voor Philips Centre for Technical Training. High Tech Institute nam de training in 2011 over van Philips.

De systeemarchitect krijgt in de training system engineering Sysarch de mind-set tool CAFCR van Gerrit Muller aangereikt. CAFCR helpt de architect in zijn redeneerproces. Tevens leren deelnemers dat de essentie met name zit in stakeholder management (klanten of opdrachtgevers, collega’s en leidinggevenden in productie, service, financiën enzovoort) naast de coördinatie van een multidisciplinair engineering team.

 

System engineering training is sterk op de praktijk gefocust

Rekening houden met vele belanghebbenden betekent vele talen kunnen spreken. De system engineer moet niet alleen goed overweg kunnen met collega-technici, maar ook met afnemers (binnen of buiten het bedrijf) en zijn eigen directie. Zaken als taligheid benadrukken we in de system engineering training Sysarch, waarbij deelnemers er praktisch mee aan de slag gaan. Aan de hand van een echte case wordt gedurende de system engineering training in groepsverband een ‘achterkant van bierviltje’-idee uitgewerkt tot een business case en op de laatste dag gepresenteerd in een 10 minuten-pitch aan een ‘raad van bestuur’.