Optica basiscursus

Werk je als engineer in research, development en/of engineering in een bedrijf waar optische technologie van strategische waarde is? Is je specialisme elektronica, chemie of mechanica en werk je binnen projecten dagelijks met optisch specialisten? Dan is het zeer zinnig om de taal te leren spreken van deze cruciale collega’s.

De optica cursus Applied Optics levert je basiskennis over optica en elektromagnetische straling. Je leert optische begrippen, leert werken met optische instrumenten en leert optische principes en systemen te doorgronden.

 

De optica basiscursussen maken jou en je team effectiever

De basiscursus optica zorgt dat je de taal van optische specialisten kunt spreken en begrijpen. Optische materie die voor jou altijd min of meer onbekend was, komt tot leven en is beter te begrijpen. Daardoor kun je scherpere vragen stellen en jouw problemen beter vertalen naar het werkgebied van collega’s die optische systemen ontwerpen. Een optica basiscursus voorkomt misverstanden binnen projecten, maakt je effectiever en slagvaardiger en zorgt dat het hele team sneller zijn doel bereikt.

 

Basiscursus optica is praktijkgericht

De basiscursus Applied optics bestaat voor een deel uit theorie en het begrijpen van licht en het gedrag van elektromagnetische deeltjes. Maar de cursus optica bestaat daarnaast uit praktijkgerichte trainingen en demonstraties. Zo leer je bijvoorbeeld omgaan met spectrometers en diffractieroosters. Je gaat aan de slag met spectroscopie en onderzoekt daarmee stoffen. Alles is erop gericht dat je met deze kennis direct aan de slag kunt en een beter sparring partner bent voor de optische specialisten onder je collega’s.