Advanced technology training

Voor een groot aantal thema’s en vakgebieden biedt High Tech Institute een training advanced technology met onmisbare kennis en vaardigheden voor de hightech industrie.

Elke training advanced technology is speciaal ontwikkeld voor technici. Er zijn cursussen op alle niveau’s. Elke training bevat onderwerpen over kennisverdieping als kennisverbreding. Hiermee besteden we aandacht aan de vorming van de ‘T-shaped professional’. Dit is een technisch expert die goed is in zijn vak, maar daarnaast voldoende weet van andere disciplines om effectief met deze collega’s samen te werken. (Is iemand goed in twee disciplines en is hij of zij ook breed opgeleid, dan spreken we ook wel over de π-shaped professional.)

 

Advanced technology training voor T- en π-shaped professional

In elke advanced technology training wordt behalve aan specialisatie ook aandacht besteedt aan verbreding. Daarbij bevatten de trainingen op het gebied van elektronica, data sciences, mechatronica, optica en software iets meer verdieping, terwijl verbreding meer terugkomt in training op het gebied van systemen of leiderschap en soft skills.

 

Advanced technology trainingen verbeteren complexe systeemontwikkeling

Om de technicus in de hightech slagvaardiger te maken in leiderschap en communicatie zijn er trainingen die inzoomen op bijvoorbeeld time management, feedback geven en leiderschap voor systeemarchitecten. Doel van de trainingen op dit gebied is professionals te leren hoe ze effectiever kunnen samenwerken en kunnen groeien in leidinggevende rollen. Alles gericht op vaardigheden om de ontwikkeling van complexe systemen bij hightech organisaties op een hoger niveau te brengen.

 

Doelen van high-tech trainingen

Samenvattend streeft elke training de volgende doelen na (de nadruk verschilt per training):

  • Kennis bijspijkeren en verdiepen op technische vakgebieden zoals elektronica, data sciences, mechatronica, optica en software;
  • Verbreding van de technische professional zodat hij/zij effectiever kan samenwerken met technici in andere disciplines;
  • Leiderschap- en communicatievaardigheden verhogen om de samenwerking en slagkracht van ontwikkelteams te verbeteren.

Daarmee heeft elke training alles in huis om research- en ontwikkelorganisaties naar een hoger niveau te tillen.