Leadership for technical leaders

Technici in de hightech industrie zijn goed in het ontwikkelen van high-end machines en producten. Hun uitdaging is problemen oplossen. Dat vinden ze pas echt leuk en dat is waar ze goed in zijn. Leadership for technical leaders is daarbij steeds meer een onmisbare component, ook al zit communiceren vaak minder in het bloed van technici.

De systemen waaraan ontwikkelaars en ingenieurs werken zijn echter zo complex dat de ontwikkeling daarvan alleen slaagt als collega-technici goed met elkaar samenwerken: als ze duidelijk zijn tegen elkaar, maar toch respectvol met elkaar omgaan, zorgen dat hun team en manager op de hoogte zijn van hindernissen of pijnpunten.

Op een wat hoger niveau, voor technisch managers en andere leidinggevenden, is leadership for technical leaders essentieel. Zij moeten naast vlekkeloos samenwerken met collega’s ook nog goed overweg kunnen met klanten en andere stakeholders. Niet voor niets investeren hightech bedrijven steeds meer in leadership for technical leaders.

 

Leadership for technical leaders cursus

De leadership for technical leaders cursussen van High Tech Institute zijn specifiek gericht op technici en de zaken waar ze tegenop lopen als het om communicatie of samenwerking gaat. De leadership for technical leaders cursussen focussen op vaardigheden waar technici van nature meestal wat minder interesse hebben of waarin ze minder vaardig zijn.

Het goede nieuws is dat iedereen technical leadership vaardigheden kan leren en zijn communicatie op een hoger niveau kan brengen.

De leadership for technical leaders cursussen bestaan hoofdzakelijk uit praktische oefeningen. Deelnemers gaan gericht aan de slag met situaties die zich ook in de hightech ontwikkelpraktijk voordoen, zoals presenteren, feedback geven, beïnvloeden en onderhandelen. Op die manier dragen leadership for technical leaders cursussen direct bij aan de slagvaardigheid van technische ontwikkelteams.

 

Leadership for technical leaders cursussen op elk niveau en voor elke functie

High Tech Institute biedt vrijwel op elk niveau en voor elke functie een leadership for technical leaders cursus. De trainingen Effective communication for engineers en Effective communication for technical professionals vormen een eerste opstap. Voor meer ervaren technici is er de leadership for technical leaders cursus Leadership skills for architects and other technical leaders.

High Tech Institute biedt daarnaast een leadership for technical leaders cursus op elk van de specifieke vaardigheden time management, presentatievaardigheden, omgaan met autisme in teams en consultative selling. Om internationale kenniswerkers snel op de hoogte te brengen van de typische kenmerken van de Nederlandse cultuur in hightechomgevingen is er de training How to be successful in the Dutch High Tech work culture.