Training tech soft skills

Technici in de hightech industrie blinken uit in het bedenken en ontwikkelen van high-end machines en producten. Technische problemen oplossen is hun lust en hun leven. Als die problemen zeer complex zijn, dan moeten technici die problemen soms te lijf met het hele R&D-team. In dat geval is een goede samenwerking onontbeerlijk. Elke technicus kan daarbij wel een extra dosis communicatie gebruiken. Een training tech soft skills is dan een goed startpunt.

De ontwikkeling van complexe systemen slaagt immers alleen als technische collega’s goed met elkaar samenwerken: als ze duidelijk zijn tegen elkaar, maar toch respectvol met elkaar omgaan en zorgen dat hun team en manager op de hoogte zijn van hindernissen of pijnpunten.

Op een wat hoger niveau, voor technisch managers en andere leidinggevenden, is  een training tech soft skills essentieel. Zij moeten vaak ook nog goed overweg kunnen met klanten en andere stakeholders. Niet voor niets zie je dat hightech bedrijven steeds vaker in een training tech soft skills investeren.

 

Cursussen tech soft skills zijn zeer praktisch

De trainingen tech soft skills van High Tech Institute zijn gericht op zaken waar specifiek technici tegenop lopen als het om communicatie of samenwerking gaat. De trainingen tech soft skills focussen op vaardigheden waarin ze van nature meestal wat minder interesse hebben of waarin ze minder vaardig zijn, zoals effectief feedback geven.

Het goede nieuws is dat iedereen technical leadership vaardigheden kan leren en zijn of haar communicatie op een hoger niveau kan brengen.

De trainingen tech soft skills bestaan hoofdzakelijk uit praktische oefeningen. Deelnemers gaan gericht aan de slag met situaties die zich ook in de hightech ontwikkelpraktijk voordoen, zoals presenteren, feedback geven, beïnvloeden en onderhandelen. Op die manier dragen trainingen tech soft skills direct bij aan de slagvaardigheid van technische teams en de productontwikkeling als geheel.

 

Tech soft skills cursus op elk niveau

High Tech Institute biedt vrijwel op elk niveau en voor elke functie een tech soft skills training. De trainingen Effective communication for engineers en Effective communication for technical professionals vormen een voor iedere technicus essentiële eerste stap. Voor meer ervaren technici is er de tech soft skills training Leadership skills for architects and other technical leaders.

High Tech Institute biedt daarnaast een tech soft skills training op elk van de specifieke vaardigheden time management, presentatievaardigheden, omgaan met autisme in teams en consultative selling. Om internationale kenniswerkers snel kennis te laten maken met de typische kenmerken van de Nederlandse cultuur in hightechomgevingen is er de training How to be successful in the Dutch High Tech work culture.