Leadership for technicians

Technici in de hightech industrie zijn goed in het ontwikkelen van high-end machines en producten. Technische problemen oplossen, daarin hebben ze pas echt veel lol. Dat is ook waar ze goed in zijn. Leadership for technicians is daarbij steeds meer een onmisbare component, ook al zit communiceren vaak minder in de aard van technici.

De systemen waaraan ontwikkelaars en ingenieurs werken zijn echter zo complex dat de ontwikkeling daarvan alleen slaagt als technische collega’s goed met elkaar samenwerken: als ze duidelijk zijn tegen elkaar, maar toch respectvol met elkaar omgaan en zorgen dat hun team en manager op de hoogte zijn van hindernissen of pijnpunten.

Op een wat hoger niveau, voor technisch managers en andere leidinggevenden, is leadership for technicians essentieel. Zij moeten vaak ook nog goed overweg kunnen met klanten en andere stakeholders. Niet voor niets investeren hightech bedrijven steeds meer in leadership for technicians.

 

Leadership for technicians cursus

De leadership for technicians cursussen van High Tech Institute zijn gericht op zaken waar waar specifiek technici tegenop lopen als het om communicatie of samenwerking gaat. De leadership for technicians cursussen focussen op vaardigheden waarin ze van nature meestal wat minder interesse hebben of waarin ze minder vaardig zijn.

Het goede nieuws is dat iedereen technical leadership vaardigheden kan leren en zijn communicatie op een hoger niveau kan brengen.

De leadership for technicians cursussen bestaan hoofdzakelijk uit praktische oefeningen. Deelnemers gaan gericht aan de slag met situaties die zich ook in de hightech ontwikkelpraktijk voordoen, zoals presenteren, feedback geven, beïnvloeden en onderhandelen. Op die manier dragen leadership for technicians cursussen direct bij aan de slagvaardigheid van technische ontwikkelteams.

 

Leadership for technicians cursussen op elk niveau en voor elke functie

High Tech Institute biedt vrijwel op elk niveau en voor elke functie een leadership for technicians cursus. De trainingen Effective communication for engineers en Effective communication for technical professionals vormen een voor iedere technicus essentiële eerste stap. Voor meer ervaren technici is er de leadership for technicians cursus Leadership skills for architects and other technical leaders.

High Tech Institute biedt daarnaast een leadership for technicians cursus op elk van de specifieke vaardigheden time management, presentatievaardigheden, en consultative selling. Om internationale kenniswerkers snel kennis te laten maken met de typische kenmerken van de Nederlandse cultuur in hightechomgevingen is er de training How to be succesvul in the Dutch High Tech work culture.