Systems thinking training

Wie op duurzame wijze meer complexe vraagstukken aan wil pakken, die doet er verstandig aan een systems thinking training te volgen. Ook een dergelijke training wordt aangeboden door het High tech Institute. Een systems thinking training leidt tot een duurzame en toekomstgerichte oplossing.

Systems thinking cursus

Vroeger was een eenvoudige aanpak vaak al voldoende om problemen op te lossen, tegenwoordig ligt de focus meer op het grotere geheel. Een systems thinking cursus leert je inzicht te krijgen en de focus te leggen op onderlinge verbindingen en relaties. Je leert de verbindingen begrijpen en daardoor versterk je ze. Een systems thinking training leert je een effectieve en zeer toekomstgerichte aanpak voor de zeer complexe situaties te hanteren. Systems thinking is een wetenschappelijke benadering. De methode gaat ervan uit dat alles met elkaar samenhangt. Je ontdekt dat de systems thinking cursus een tegenhanger is van The Age of Machines, deze methodiek gaat er juist vanuit dat alles op zichzelf staat en apart aangepakt moet worden.

Systems thinking workshop

Tijdens een systems thinking workshop leer je het grotere geheel te zien en leer je hoe de losse onderdelen van het grotere geheel elkaar beïnvloeden. Systems thinking is een uitstekende manier om complexe situaties aan te pakken. Systems thinking is er speciaal voor de niet simpele oplosbare problemen. Je leert kijken naar alle mogelijke verbindingen en relaties die het probleem bij de kern aan kunnen pakken. Uiteindelijk zal dit leiden tot veel duurzamere en effectievere oplossingen. Zie jij een organisatie als een samenhangend geheel en streef jij ook voor de complexe problemen een duurzame oplossing na, een oplossing die bovendien effectief is voor de toekomst? Dan is systems thinking en het volgen van de systems thinking cursus echt iets voor jou. Via het High Tech Institute leer je er echt alles over.